• Profesionalism la cele mai mici preturi

   

  Proiectam si executam instalatii de utilizare gaze naturale, bransamente si conducte stradale, VERIFICARI SI REVIZII TEHNICE PERIODICE OBLIGATORII.

  Citeste...
  Slide Image
   
 • VERIFICA LA TIMP CENTRALA TERMICA

   

  Proiectam si executam instalatii termice, efectuam ISCIR-ul centralelor la cele mai mici preturi, calitate maxima oferita de personal autorizat.

  Citeste...
  Citeste despre instalatia de gaze
   
 • NOI DAM ENERGIE PROIECTELOR TALE

   

  Proiectam si executam instalatii electrice exterioare si interioare pentru incinte, constructii civile si industriale, BRANSAMENTE AERIENE SI SUBTERANE si verificari PRAM.

  Citeste...
  Citeste despre instalatia de gaze
   
 • VERIFICA LA TIMP INSTALATIA DE GAZE

   

  Efectuam verificari si revizii tehnice periodice obligatorii la instalatiile de gaze la cele mai mici preturi, pentru ca dumneavoastra sa fiti in siguranta.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Verificarea si testarea PRAM a instalatiilor electrice

   

  Efecturam verificari si testari PRAM pentru instalatii electrice ca dumneavoastra si caminul dumneavoastra sa fiti in siguranta maxima.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • SUPRAVEGHERE SI SECURITATE

   

  Montam: camere de supraveghere, alarme, sisteme de control acces, sisteme de detectie incendiu, sisteme de pontaj, interfoane, centrale telefonice, retele IT, cablare structurata.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Energie gratis si inepuizabila de la soare

   

  Montam panouri solare pentru ca dumneavoastra sa beneficiati GRATIS de confort si caldura oferita de la soare

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Proiect debransare RADET

   

  Va scapam de grija obtinerii avizelor de debransare de la RADET. Sunati-ne si ne ocupam noi de tot.

  Citeste...
  Debransare de la RADET
   
 
 
 

Instalatii Electrice

NOI DAM ENERGIE PROIECTELOR TALE

 

CE ESTE RACORDUL ELECTRIC?

 

Racordul electric este partea de bransament cuprinsa intre linia electrica (aeriana sau subterana) si firida de bransament. Racordul electric poate fi aerian sau subteran.

 


CE ESTE UN BRANSAMENT ELECTRIC ?

 


Bransamentul electric reprezinta instalatia care realizeaza legatura intre reteaua de distributie de joasa tensiune a furnizorului si cea a consumatorului. Bransamentul electric poate fi subteran sau aerian, dupa cum reteaua de distributie este in cablu sau aeriana.

 

DE CATE TIPURI SUNT BRANSAMENTELE ELECTRICE ?

 • Bransament electric aerian monofazic
 • Bransament electric subteran monofazic
 • Bransament electric trifazic aerian
 • Bransament electric trifazic subteran
 • Posturi de transformare
 • Instalatii de medie si joasa tensiune

 

CE SUNT BRANSAMENTELE ELECTRICE SUBTERANE?

 

Bransamentele electrice subterane asigura legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului. Bransamentele electrice subterane se pot racorda direct din cablul principal de alimentare, cu ajutorul unui manson de derivatie, drintr-o nisa principala, sau dintr-o retea aeriana pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza bransamente aeriene. Bransamentele electrice subterane pot fi considerate ca fiind compuse din doua parti:

 

 • instalatii electriceparte de bransament electric din exteriorul cladirii, formata din legatura de la linia de distributie de joasa tensiune pana la cladirea abonatului, realizata cu cablu subteran;
 • parte de bransament interioara montata in cladire cuprinzand echipamentul nisei de bransament si coloanele interioare de la nisa la contorul de decontare.

 

CE ESTE UN BRANSAMENT ELECTRIC AERIAN?

 

Bransamentul electric aerian asigura legatura cu conductoare aeriene de la linia electrica aeriana de distributie a intreprinderii furnizoare de energie si pana la firida de bransament a abonatului. In functie de pozitia consumatorilor fata de reteaua aeriana de joasa tensiune, se deosebesc doua tipuri de bransamente electrice:

 

 1. Bransamente electrice fara traversare, cand reteaua electrica se afla pe aceeasi parte a drumului cu consumatorii.
 2. Bransamente electrice cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului, fata de consumatori.

 

Aceste bransamente electrice se impart, la randul lor, in alte doua categori, dupa modul in care se face intrarea in cladire:

 

bransament electricBransamente electrice cu suport pentru zid, cand cladirea are o inaltime mai mare de 4 m de la streasina.
Bransamente electrice cu suport pe cladire, cand aceasta are o o inaltime sub 4 m la streasina .
Bransamentele electrice aeriene pot fi considerate ca fiind compuse din doua parti:

 

partea de bransament electric din exteriorul cladirii, formata din legatura de la linia de distributie de joasa tensiune pana la cladirea abonatului, realizata cu conductoare aeriene.
partea de bransament electric interioara, montata in cladire, cuprinzand echipamentul firidei de bransament, coloana de coborare de la suporturile pe cladire si firida, coloanele interioare de la firida la contorul de decontare.

 

CE ESTE PRIZA DE PAMANT?

 

O priza de pamant (impamantare) este formata din elemente metalice ce au rolul de a disipa sarcinile electrice rezultate din descarcarea loviturii de trasnet fara a provoca supratensiuni.

 

CE ESTE ANRE ?

 

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul energiei pe scurt ANREeste o institutie publica independenta, care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. ANRE nu este finantata de la bugetul de stat.
ANRE stabileste regulile necesare functionarii pietei de energie electrica si de gaze naturale si se asigura ca aceste reguli sunt respectate de toti participantii la piata. ANRE acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica. Companiile au obligatia de a respecta termenii licentei, iar în cazul în care nu realizeaza acest lucru, ANRE poate lua masuri împotriva lor.